RSS

Facebook Ohhh Facebook..

Rajah 11:- Facebook
Salam semua..untuk post kali ini Kori nak tahu berapa ramai yang ada Account Facebook masing-masing?Hampir semua ada tu..Kori berani kerat jari la kalau ada yang mengaku tak ada Fb..Hahaha!!hilang laa jari Kori ni..kalu ada yang mengaku tak ada FB!jangan laa ye..itu je la satu..tiada dua..dan tak ada jual kat kedai WoOoo..ok..balik semula pada apa  yang Kori tanya tadi..pasal account Fb..dikala korang tengah "syiok2" surf Facebook korang tu,korang pernah atau tidak "ter" klik pada mana2 applikasi yang mengatakan macam ni.."OOhhh..you should click this apps to show you are 'alive' in Fb if not..bla.bla.bla."..pernah?ok jangan panik,chillex bro!Untuk pengetahuan korang sesetengah daripada applikasi ini(bukan semua) direka khas untuk menceroboh segala data-data peribadi korang yang tersimpan kat dalam account Fb korang tu..caranya mudah sahaja,since korang dah pun MENGKLIK pada applikasi itu dan MEMBENARKANNYA MENGAKSES data-data korang,mereka dengan SECARA RASMINYA telah pun tahu segala bagai mengenai diri korang..dan pada masa yang sama mereka bebas memanipulasi maklumat diri korang itu..Pada mana2 yang sudah pun  mengklik applikasi ni,hanya ada beberapa cara sahaja untuk menyelamatkan status diri masing2..yang pertama, korang hendaklah TIDAK MUDAH TERPENGARUH dengan mana2 applikasi yang tidak dipercayai akan kesahihannya..yang kedua,jika dah pun terkena AUTA aplikasi ni,korang mestilah SELALU  TUKAR  PASSWORD dengan kerap supaya aplikasi ini kena AUTA daripada korang balik..hehehe..walaupun begitu, tidak memadai hanya selalu menukar passwords account FB sahaja..dan cara yang terakhir untuk "Vanish" kan terus applikasi itu dari terus mengganggu hidup korang,adalah dengan meng DEACTIVATE kan applikasi itu..sila ikut arahan ini dengan cermat.."Click Account button > Privacy setting > Apps and Websites > Edit your setting for using apps game and websites
(at the bottom left side) > Apps you use > Edit setting > Edit setting again > then click remove apps..hanya dengan cara ini sahaja applikasi itu akan terus disingkirkan daripada hidup anda..=p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

Hanis MY said...

weewiittt thanks for sharing!

Kori H.S said...

hehehe..my pleasure..btw..tq sudi follow Kori..teruskan sokongan Hanis k..hehehe

wanie hatta said...

tq yep!

Kori H.S said...

welcome wanie..

syuhada mokthar said...

ea yekew..emm bahaye2 tu..
baru2 ni pon fb adda kene hack..

Kori H.S said...

yeke adda?bahaye woooo..heheh

Farhanah Mokthar said...

good info yaww :)

diana said...

oo..
akak baru tau..
terima kasih..:p

Kori H.S said...

same2 kak..hehe

Post a Comment